ممکن است از این انحصارگرایی گوگل روی اینترنت دل خوشی نداشته باشید، اما اگر بخواهیم انصاف به خرج دهیم، باید اعتراف کنیم که خدمات گوگل کارآمد و بهدردبخورند. برای من برنامهنویس خوب است بدانم که گوگل چه پروژههای متن بازی دارد. در ادامه میخواهم اخباری از 9 پروژه برتر گوگل کد (Google Code) را در اختیارتان بگذارم!
Zero Clipboards
آیا شما روزهای قدیمی برنامهنویسی وب را، که اینترنت اکسپلورر 6 سلطان بیرقیب مرورگرهای وب بود، به یاد دارید؟ آن روزها نوشتن داده روی کلیپبرد کاربر از درون کد کار بسیار سادهای بود.
اما امروزه فایرفاکس به طور پیشفرض، به خاطر مسایل امنیتی واضح، اجازه دسترسی به کلیپبرد را نمیدهد. انتخاب عاقلانهای است. اما برخی از سایتها مجبورند که از کلیپبرد استفاده کنند.
ZeroClipboards با استفاده از کد جاوااسکریپتی هوشمند و یک فایل فلش، امکان نوشتن روی کلیپبرد کاربر را برای برنامهنویس فراهم میکند.
Yourls
همه میدانیم که برنامهنویس بیانصاف توییتر برای هر پیام، فقط 140 کاراکتر در نظر گرفته است. برای ایجاد آدرسهای وب کوتاهتر، میتوانید از سرویسهایی همچون bit.ly یا Tinyurl.com استفاده کنید، یا آن که با دریافت yourls برای خودتان چنین سرویسی ایجاد کنید.
یورلز با PHP نوشته شده و پیکربندی ساده و آسانی دارد. اگر مشتری وردپرس (WordPress) هستید، بدانید و آگاه باشید که یورلرز افزونه وردپرس هم دارد.
Minify
در مورد مینیفای کلی قصه گفتهاند و شاید خودم هم گفته باشم، اما نمیتوانم در مقابل وسوسه تبلیغ بیشتر و حتی شایعهپراکنی در مورد این تکه کد، مقاومت کنم.
نصب مینیفای بسیار ساده و آسان است و خودش در زمان اجرا و بر حسب نیاز، فایلهای جاوا اسکریپت و CSS را ترکیب، خلاصهسازی و کش میکند تا سرعت بار شدن صفحه بهبود یابد.
برای نصب فقط باید پوشه را به document root وبسایت خود بفرستید تا مینیفای بلافاصله آستین بالا بزند و موتور وبلاگ شما را تقویت کند. جالب است، نه؟
تماتیک
به عنوان یکی از طرفدارهای وردپرس واقعا ایده چهارچوبهای تم را میپسندم. یک تم وردپرس را در نظر بگیرید که پر از تابع و استایل باشد، این همان چهارچوب تم است. شما به عنوان صاحب وبلاگ یا برنامهنویس میتوانید با افزودن یک زیرتم به این چهارچوب، هم چشمانداز و هم قابلیت عملکرد تم را بهطور چشمگیری بهبود بخشید.
برای این کار کلی چهارچوبهای فروشی روی اینترنت هست. ولی تماتیک 100% رایگان است. اگر اهل وردپرس هستید این یکی رد خور ندارد!
Flexlib
چنان چه شاید حدس زده باشید، فلکسلیب یک کتابخانه متن باز Adobe Flex است. این کتابخانه اجزای فراوانی دارد که میشود به رایگان از آنها در پروژههای Flex یا Air استفاده کرد. بخشهایی که درحال حاضر در دسترس هستند عبارتند از Advanced Form ، Base64Image و Enhanced Button Skin
Zen Coding
به عنوان یک برنامهنویس وب، غالبا از این که باید کلی تگ و صفت تایپ کنم تا به نتیجه دلخواهم برسم، ناراحت بودم. البته قبول دارم که تگهای اچتیامال اجباریاند! اما این دلیل نمیشود که نیاز به این همه تایپ کردن باشد.
احتمالا سرگی چیکیوونوک (Sergey Chikuvonok) هم وقتی به خیال نوشتن Zen Coding افتاده با همین احساسات دست و پنجه نرم میکرده است. زِنکدینگ مجموعه ابزاری کاربردی برای برنامهنویسی بسیار سریع اچتیامال و سیاساس است. میتوانید برای سرعت بخشیدن به فرآیند برنامهنویسی، این ابزار را در ویرایشگر متن دلخواهتان وارد کرده و بلافاصله شمار زیادی تابع و میانبر در اختیار داشته باشید.
برای مثال، درصورتی که تایپ کنید:
1.div#content>h1+p
نتیجه نهایی زیر را بدست خواهید آورد:
1.
jQuery transmit
این چهارچوب کاربردی و کارآمد جاوااسکریپت به برنامهنویس امکان میدهد تا بهسادگی طراحی و کاربری سایت شما را بهبود چشمگیری ببخشد. به لطف وجود افزونههای فراوان، jQuery را به سهولت میتوان به کارکردهای مورد نیاز مجهز کرد. یک دسته کد افزونههای خوب و بهدردبخور jQuery وجود دارد که میتوان آنها را از گوگل کد دریافت کرد. تعداد این افزونهها آن قدر زیاد است که انتخاب را سخت میکند. ارسال فایل همیشه یکی از مشکلات اساسی برنامهنویسی وب بوده است. اما شاد باشید که این افزونه در رفع این مشکل بسیار کارآمد عمل کرده است.
Dompdf
قالب پیدیاف برای کاربردهای زیادی نظیر فاکتورهای فروش و پیشفاکتورها مفید است و به طور گستردهای در تجارت به کار میرود. Dompdf، یک مبدل اچتیامال به پیدیاف است که میتواند صفحهگستردههای خارجی، تگهای استایل درونی و صفات استایل هر عنصری از اچتیامال موجود در صفحه را خوانده و به پیدیاف تبدیل کند.
Stop-spam
هرزنامهها یا به قول وردپرسیها جفنگنامهها، یکی از بزرگترین مشکلات وبسایتها و وبلاگها هستند. استاپاسپم یکی دیگر از ابزارهای متنباز مبارزه با این نامههای دردسرساز است. این ابزار برنامهای سبک و با کلیه سرویسهای وبلاگ (مانند وردپرس و Movable Type) و نرمافزارهای تالارهای گفتگو (مانند phpBB) سازگار بود، بهسادگی قابل نصب است. این برنامه به صورت خودکار دامنهها و نشانیهای آیپی مشهور مورد استفاده هرزنامهها را بسته و وارد فهرست سیاه خود میکند. البته برای وارد کردن دامنهها و نشانیهای بیشتر میتوان فهرستها را به صورت لیست سیاه و سفید هم تنظیم کرد.
| < قبلی | بعدی > |
|---|