انسان جایزالخطا است، اما برای گند زدن وجود یک کامپیوتر ضروری است!  -  ناشناس
طبیعت را مطالعه کنید، نه کتاب‌ها را.          لوییز آغاسی (Louis Agassiz)
هنوز اثبات نشده است که هوشمندی ارزش زنده ماندن را دارد. -  آرتور سی. کلارک (Arthur C. Clarke)
هر فناوری به غایت پیچیده‌ای از جادو قابل تشخیص نیست.  -  آرتور سی. کلارک (Arthur C. Clarke)
اعضای مجلس دست کم دو بار از من پرسیده‌اند «آقای بابیج، اگر اعداد نادرستی وارد ماشین کنی، آیا پاسخ درست نتیجه خواهد داد؟» واقعا نمی‌فهم چه نوع اغتشاش ذهنی‌ای می‌تواند به طرح چنین سوالی منجر شود!  -  چارلز بابیج (Charles Babbage)
یونیکس بسیار ساده است؛ فقط یک نابغه لازم است که سادگی‌اش را درک کند!  -  دنیس ریچی (Dennis Ritchie)
کامپیوترها اساسا به درد نمی‌خوردند. چرا که فقط می‌توانند جواب بدهند.  -  پابلو پیکاسو (Pablo Picasso)
یک ماشین می‌تواند کار پنجاه مرد عادی را انجام دهد، اما هیچ ماشینی نمی‌توانند کار یک مرد فوق‌العاده را انجام دهد.  -  البرت هوبارد (Elbert Hubbard)
یک مدیر شبکه مثل یک پزشک است، فقط دست‌هایش تمیز می‌ماند.  -  ناشناس 
من از کامپیوترها نمی‌ترسم. از این که روزی نباشند می‌ترسم!   -   آیزاک آسیموف (Isaac Asimov)

جان کاکس (John Cox)
مترجم: احسان طریقت

ویک هیس (Vic Hayes)، که گاهی از او به عنوان «پدر شبکه بی‌سیم یا Wi-Fi» نام برده می‏‌شود، اولین رییس گروه IEEE 802.11 بود که در سال 1997 توانست استاندارد رادیویی را برای شبکه‏‌های بی‌سیمی که به صورت پراکنده و بدون مجوز از سال 1985 مشغول به فعالیت بودند، سازمان‌دهی کرده، به تصویب برساند.

Victor Hayesتوسط این استاندارد و حکمی که صادر شده بود، شرکت‏‌ها اجازه یافتند اتصالی به صورت بی‌سیم و رادیویی بین مصرف‏‌کنندگان و کامپیوترهای بزرگ برقرار کنند. این شیوه اتصال باعث می‏‌شد ارتباط ساده‌‏تری بین کامپیوترها توسط پروتکل‏‌های اختصاصی مورد استفاده برقرار شود.
تصمیم انجام این کار زمانی به ذهن او خطور کرد که کارمند ان‌سی‌آر (NCR) بود و متوجه شد یک استاندارد بی‌سیم کمک می‌کند تا شرکت و مشتریان خرده‌فروشش یک ارتباط رادیویی میان صندوق‌های ان‌سی‌آر و مین‌فریم‌های نهایی برقرار کنند. این ارتباط رادیویی ارتباط سیستم‌ها را از نظر فیزیکی ساده‌تر می‌کند و نیاز به سر و کله زدن با پروتکل‌های اختصاصی را از بین می‌برد. گر چه هیس به لطف خدمت در نیروی هوایی آلمان در زمینه رادیو تجربه داشت و در ان‌سی‌آر بر روی پروتکل‌های ارتباط داده‌ای کار کرده بود، اما همچنان در پذیرش مدیریت ان‌سی‌آر تردید داشت تا این که یکی از همکارانش با معرفی کتابی با عنوان «مدیریت به سبک رابرتز» نقطه عطفی را در مسیر انتخاب وی ایجاد کرد. هیس می‌گوید: «من برای پذیرفتن آن سمت باید حس خاصی پیدا می‌کردم.» هیس وی با مطالعه آن کتاب توانست به شگرد رهبری ان‌سی‌آر پی ببرد.
هیس حتی یکی از استفاده‌کنندگان بزرگ دنیای بی‌سیم هم نبود. او تنها از یک کارت شبکه بی‌سیم برای اتصال کامپیوتر قدیمی خانگی‌‏اش به یک مسیریاب استفاده می‏‌کرد. دو لپتاپ‏ و چهار دستگاهی که شبکه خانگی او را تشکیل داده بودند، از شبکه بی‌سیم استفاده می‏‌کردند. حتی تلفن همراهش هم از شبکه‌‏های بی‌سیم پشتیبانی نمی‌کرد. هیس می‌گوید: «من از این تلفن تنها در مواقع ضروری استفاده ‏می‌کنم.»
گفتنی است که هیس در راه‌‏اندازی یک پروژه تحقیقاتی برای بررسی نحوه راه‏‌اندازی و توسعه شبکه‏‌های بی‌سیم در مناطق روستایی جهت توسعه اقتصادی این مناطق کمک شایانی کرد. در فواصل بین جلسات کنفرانس و کلاس‌هایش فرصتی دست داد تا با هایز که مشغول برگزاری کنفرانس‌‏ها و نوشتن مقاله‏‌ای با نام «سفری شگفت‏‌انگیز به دنیای بی‌سیم: مسیری برای موفقیت جهانی» بود، گفتگویی در دفترش در دانشگاه داشته باشیم.
به نظرتان فناوری بی‌سیم چه قدر برای دنیا مفید بوده است؟
باید بگویم از بابت چنین اتفاقی بسیار مفتخرم. در نخستین نشست 802.11 بود که برای اولین بار احساس کردم این فناوری چه قدر مفید است.
زمانی که ما کار روی استاندارد بی‌سیم را آغاز کردیم، باید از تمام کارهای انجام ‏شده چند نسخه کپی تهیه می‌کردیم و به تمامی اعضا، که چیزی در حدود 120 تا 150 نفر بودند، ارایه می‌‏دادیم. همین کپی گرفتن چیزی در حدود 4 تا 6 ساعت از زمان ما را تلف می‌کرد.
سال 1998 بود که در نشست‏‌هایمان شبکه بی‌سیم را به کار گرفتیم. این کار توسط یک لپ‌تاپ در نقش سرور شروع شد. یکی از ما تمامی مستندات را بر روی آن قرار می‌داد و ظرف دو دقیقه تمامی 120 نفر حاضر در جلسه می‏‌توانستند آن‌ها را کپی کنند.
دفعه دومی که من از کاربرد این فناوری شگفت‌زده شدم، زمانی بود که نقش ارتباط آن در مناطق دورافتاده و روستایی را دیدم. ساختن شبکه‏‌های بی‌سیم و استفاده از آن‌ها واقعا خوشحالم می‏‌کند.
قوانین حاکم بر FCC تنها مجوز استفاده از دو روش مدولاسیون را می‌دهد: پرش فرکانسی (Frequency Hopping) و توالی مستقیم (Direct Sequence). برای توالی مستقیم، به محاسبات تراشه‌محور زیادی نیاز است که ما این توانایی را در ان‌سی‌آر داشتیم. در مقابل پرش فرکانسی بسیار ساده‏‌تر، اما ضعیف‏‌تر است.
در گروه 802.11، اکثر شرکت‌های کوچک تمایل داشتند که از پرش فرکانسی استفاده کنند و شرکت‏‌های بزرگ‌‌تر علاقه‏‌مند به استفاده از توالی مستقیم بودند. طرح پیش‌نهادی IEEE، قابلیت پشتیبانی 75 درصد به 25 درصد را در نظر گرفته بود، اما انتظار ما برای هرکدام 50 درصد بود. راهکار ما پاسخگوی هر دوی آن‌ها بود. دیگر تنها باید مطمئن می‏شدم که این تنها راه ‌حل این موضوع است.
ما با دو گزینه ناسازگار مواجه بودیم و این اصلا خوب نبود. اما در سال 1999 به استانداردهایی دست پیدا کردیم که سرعت انتقال داده‏‌ها را تا پنج برابر سریع‏‌تر از قبل می‏‌کرد. پس پرش فرکانسی دیگر روش جالب و مناسبی نبود.

Vic Hayes5آیا فکر می‌کنید فناوریتان همان طور که از آن انتظار می‌رود، موثر خواهد بود؟
در سال 1985، FCC تصویب کرد که همه افراد می‏‌توانند از این طیف بدون امضای قرارداد نهایی کاربر استفاده کنند. قبل از این، شرکت‌‏ها باید به FCC مراجعه می‏‌کردند. هدف از این قانون جدید، تشویق شرکت‏‌ها به نوآوری در فناوری بود.
در ان‌سی‌آر مشاهده کردیم که مشتریانمان هر از گاهی نقشه‌های کاریشان را عوض می‏‌کنند و این موضوع مشکلاتی را برای کامپیوترهای متصل به شبکه ایجاد می‏‌کرد. سیستم‏‌هایی رادیویی راه حلی برای این مشکل بودند.
در ابتدای دهه 90 میلادی، آرزو داشتیم که تراشه‏‌های ما در لپ‌تاپ‏‌ها قرار بگیرد. آرزوی آن زمان ما اکنون به واقعیت بدل شده است. اما شبکه‏‌های بی‌سیم باید جایی بیرون از دفاتر کار‏ هم مورد استفاده قرار می‌گرفت. در سال 1999 بود که اپل این فناوری را به خانه‌ها برد.
اکنون گروه ما که به ان‌سی‌آر معروف بود، به بخشی از فناوری‏‌های لوسنت که تغییراتی وسیع در حوزه فناوری به وجود آورده، پیوسته است: ما از 300 دلار برای یک دستگاه رادیویی Mbps 2 به 100 دلار برای Mbps 11 رسیده‏‌ایم؛ گامی بسیار بلند و تغییری بس عظیم برای ما. این دقیقا گذار از یک فناوری ساده به یک فناوری بسیار کارا و پیشرفته‏‌تر است.
به نظر شما چه فناوری‏‌های بی‌سیم مهم دیگری در آینده به وجود خواهند آمد؟
استاندارد 802.11 این اواخر در زمینه نحوه عملکرد بین شبکه‌های 11. و سایر شبکه‏‌ها، به‌خصوص شبکه‌های همراه به تصویب رسیده است. شما به‌راحتی می‌توانید از تلفن همراهتان استفاده و بعد از آن توسط VoIP و از طریق شبکه بی‌سیم و با هزینه‌ای بسیار کمتر، تماس دیگری برقرار کنید.
پروژه IEEE که بر روی 802.11 گیگابیتی کار می‏‌کند، پروژه بسیار شگفت‏‌انگیزی است. این پروژه در باره اتصال نقطه‌به‌نقطه نیست، بلکه تمام سطح شبکه را پوشش می‏‌دهد. من در سال 1998 حتی قادر به تصور این موضوع هم نبودم.
همچنین تصور می‌کنم که مناطق محروم و روستایی صاحب شبکه‌‏هایی با پهنای باند مناسبی خواهند شد. دستگاه‏‌های بی‌سیم قیمت‏‌های پایین‌‏تری پیدا کرده و دارای قابلیت‌‏های بیشتری خواهند شد. امکان استفاده از نیروی خورشیدی و باد در فواصل ارتباطی طولانی فراهم خواهد شد و این امر، امکان توسعه و گسترش را تسهیل خواهد کرد.
در نپال، یک معلم برای این که دانش‏‌آموزانش مجبور نباشند هر روز مسیر دو ساعته‏ منزل تا مدرسه را طی کنند، از شبکه بی‌سیم بهره گرفته بود. اما امروزه از همان شبکه برای ارتباطات نقاط مختلف روستایی استفاده می‏‌شود. امروزه آن‌ها کافی‏نت دارند و حتی قادر به استفاده از VoIP برای برقراری تماس‌‏های داخلی و بین‌‏المللی خود هستند. حتی کشاورزان محلی هم به‌راحتی می‌‏توانند از قیمت‌‏های لحظه‌‏ای محصولات خود در بازارهای دیگر مطلع شوند.

شماره 16